söndag 7 april 2013

Sus - Kronis 2-1 (0-0)



Mål:
1-0 Erik Gripenholm (?)
2-0 Erik Gripenholm (?)

Ja vad ska man skriva egentligen, det här kom lite oväntat. Jag vill börja med att tacka dom elva spelare, inklusive mig själv, som kom den här iskalla aprilkvällen. SUS långvariga kamp mot seriositet och disciplin inom fotbollen har nu gett sånt resultat att inte mindre än sex (!) SUSare på matchdagen drar sig ur. Needless to say utlöser ju en sån sak akut förstämning hos en lagledare och påväg till matchen var SUSPOD nedlagt, STJD raderat och uppsägningsbrevet färdigformulerat. Men, blotta åsynen av den elva som ändå skulle representera SUS denna kväll fick mig ganska snabbt på andra tankar. Vi konstaterade att det är skönt att slippa byta och att målet fick förbli att KROSSA KRONIS. Att Micke Seidefors med nån timmes varsel kunde inställa sig så vi slapp vara en man kort förtjänar en särskild eloge.

SUS inleder piggt med hög press, ja ett presspel över hela plan kan man nog säga, vi stör Kronis spel ganska rejält och kommer vartefter allt oftare till egna avslut. Det är lite av ett ställningskrig där inget av lagen vill göra några misstag, så spelet blir lite tillknäppt. Kristoffer har några attacker där han är mycket nära att komma igenom på sin vänsterkant och vi har ett par distansskott som hade kunnat resultera. Kronis lyckas knappt skapa några lägen alls och Jojje och José spelar ett fantastiskt fint mittbacksspel och dirigerar sina ytterbackar Micke o RZL så att knappt några inlägg kommer till. Davas och Hallberg springer kopiöst och dominerar mittfältet. Kronis har ambitionen att spela sig fram genom mittfältet verkar det som men det låter sig sällan göras utan att SUS åtminstone lyckas stressa fram felpass, eller helt enkelt snor bollen. I pausvilan kunde vi konstatera att vi höll en rätt bra nivå på vårt spel och att vi kunde gå för seger och öka tempot lite.

I snabb takt vaskar vi fram några riktigt heta lägen i början av andra och efter en tilltrasslad situation inne i deras straffområde som uppstår efter en sagolik tunnel av Hallberg lyckas Gripenholm få in bollen på en retur. Mycket skönt och mycket rättvist. Här var vi inne i en bra trend. Axel och Linus springer mycket på topp och är ett ständigt hot och styr och stör deras uppspel. Vi har snabba omställningar som leder till giftigheter och de känns som en tjugominutersperiod minst när Kronis inte har några chanser alls och SUS radar upp den ena efter den andra. Kanske tjugo minuter in i halvleken får Gripenholm på nån sorts volley utanför straffområdet som smiter in vid stolpen. Återigen rättvist och denna gång riktigt snyggt också. Välkommen in i klubben Erik. SUS fortsätter att vara det bättre laget fram tills en kvart kvar när Kronis lite turligt får in en reduceringsboll. Här hade det inte varit särskilt konstigt om SUS blivit lite skrämt och fallit tillbaka men så blev det inte. Vi fortsätter att anfalla ganska frejdigt men det finns en naturlig oro att orken ska ta slut och att Kronis ska få in en 2-2-boll. Sir Niko Kronis går över till 4-3-3 de sista tio vilket leder till högljudda protester från spelare i Kronis. Det hojtas iallafall en del fram och tillbaka där, jag hörde tyvärr inte så mycket av det, men det hade tydligen ett underhållningsvärde för ett utomstående öra.

Om man ska va ärlig så borde vi nog gjort nått till och spelmässigt var det inget snack om saken, SUS var bättre över hela plan, försvarsmässigt, anfallsmässigt. Talande var att Stefans målvaktströja inte behöver tvättas efteråt, han hade en rätt komfortabel afton.

Kronis var krossat.

Niko verkade förlägen efteråt men hade ändå viss tillförsikt. Det här var Kronis första träningsmatch för säsongen. Under vintern har de kört en hel del fys och tränat tillsammans två gånger i veckan. Niko har ju till säsongen önskat sig en ny spelare i varje lagdel till startelvan, men han har tydligen inte fått som han velat. Skulle nog ändå tro att Kronis kommer klara sig kvar i sexan, om dom kommer upp i samma nivå som mot SUS iallafall, dom hade flera duktiga spelare.












/A






11 kommentarer:

Björn sa...

härligt SUS!

Davas sa...

Kross! Bud på åtminstone tre gånger så många mål som Kronis.

Davas sa...

Fin rapport! Minns fortfarande hur Axel sprang och sprang. Han var bra. SUS var bra! Dags att fira med Hannes Shoemans fina SUS Hetta, en riktig segermelodi.

Davas sa...

Tar för övrigt och följer upp det med Muzzaz Ersoys SUS SUS SUS. Även den är en riktig segerskjuts.

Jojje sa...

Bra macth SUS, ser lovande ut för fortsättningen.

Anonym sa...

RZL håller med !!

Tyckte vi passade bollen bra matchen hela matchen och visade inga tecken att bli trötta heller - har folk smygtränat !??!...ska också köra Club Mate dieten eftersom den funkat så bra för AXL

RZL

Axel sa...

Tack SUS!

Anonym sa...

Jag undrar bara vem fan tog bilden eftersom ni var bara 11! :)

/Sir Niko

Axel sa...

Det gjorde domaren Niko, det ena suddigare än det andra.

Axel sa...

Tack för en god match för övrigt Niko, du ska nog få ordning på mannarna i tid till premiären.

SirMoose sa...

Vi var bra igår. Extra imponerande att vi trots elva man inte tappade orken nämnvärt.

Skulle Dojjor delas ut tycker jag att RZL är en gjuten kandidat. Lysande som vänster back. Även Davas gjorde en suverän match som per dojjan-definition borde generera poäng. Vilken grym arbetsinsats! Att Henke höll världsklass på mitten är ungefär vad man förväntar sig.

Ligger Kronis i sexan?! Skrämmande för uppflyttningsspöket.