söndag 10 mars 2013

Matchrapport: Snipers - SUS 4-1 (1-1)


Vecka 10, 2013 vilken j***a vecka. SUS IF har sällan matchats så intensivt. Först Westis inneturnering i torsdags och nu detta, 1-4 mot Snipers i utepremiären på Åkeshov. Det går nästan inte att ta in, det är bara för mycket. Samtidigt har SUSPODs lyssnarskara exploderat med drygt 450 laddningar senaste veckan, Club-Mate Colan har kommit och är ljuvlig. Lite mixed feelings alltså. Men till saken: skälet till dagens förlust skrivs dålig uppslutning, och där får väl lagledningen axla ansvaret. I fredags var vi nio tilltänkta, nångång igår var vi uppe i kanske sexton. Efter sena avhopp var vi nere på bara elva och det blev lite tungt utan avbytare i längden.

SUS inledde lite yrvaket men tog tag i spelet efter ca 5 minuter och dominerade sen spelet första 20. JS och Hallberg visade att dom är sjuans starkaste mittmittpar och Björn och Danne på topp kändes giftiga. Backlinjen spelade följsamt och säkert, DD t ex kommer göra en fantastisk säsong, det såg man. Nyförvärvet Samba-Sam och Tip-tap hade rätt kul på den halkiga vänsterkanten. Undertecknad i målet var lite skakig i positionsspelet och spred säkert en hel del oro i SUS och förhoppningar hos Snipers. Björns vackra 1-0 var helt logiskt och en naturlig matchutveckling hade varit att SUS som vanligt drar ifrån med ett antal bollar. Problemet denna vackra marseftermiddag var dock orken, eller kanske bristen på avbytare då. 1-1-målet kan jag ta på mig, jag kom på nån sorts halvdistans i nått läge där. Känslan var dock tydlig, vi var det klart bättre laget. Alla närvarande susare spelade emellanåt väldigt bra. Vissa bjöd t o m på delikatesser, jag tänker särskilt på Hallberg som gjorde några otroligt fina spelvändningar. Danne hade ett utsökt moment där han vänder bort en försvarare och prickskjuter ett skott med vänstern som slickar kryssribban.

Andra halvlek är SUS rätt trött. Snipers schlagerdiggare verkar också piggna till en smula och visar prov på nyvunnen offensiv skärpa. SUS har svårt att återetablera vårt dominanta spel tyvärr. Det trillar in några mål till. Mot slutet av halvleken lyfter vi upp Davas från högerbacken och kör 3-5-2 och då blir vi lite giftigare igen, borde kanske satt nån till där.

Sammanfattningsvis finns nog ingen anledning till oro. Vi fick se fina insatser av samtliga SUSare även om nivån inte gick att upprätthålla längre än första tjugo. Det är ju inte tidigt i mars som vi ska va i storform heller. Snipers betyder fortfarande 6p till SUS när säsongen drar igång.


Dagens mest glädjande inslag: SUS unga supporter studerar fascinerat faderns huvudspel


/F


13 kommentarer:

Coach Simon Snipers sa...

Skönt med lite ödmjukhet. Ska bli intressant med 12-poängsmatcher mellan oss under säsongen ;)

För övrigt trist att man inte fick provsmaka Club-maten...

Axel sa...

Ni ska få smaka när vi ses nästa gång!

Axel sa...

Gillade skarpt att Tip-tap hade skjorta med krage under matchtröjan, såg väldigt propert ut.

Björn sa...

Bra rapport!

David Sch. sa...

synd ...

Axel sa...

En mycket besynnerlig matchrapport: http://www.qx.se/samhalle/sport/23203/isande-kyla-men-varmande-sol-for-snipers

Ingenting om att SUS hade briljanta spelare och enorm potential i sitt spel. Mycket konstigt.

SirMoose sa...

De har även skrivit fel efternamn på den duktiga högerspringaren.

Adam Oranje sa...

Hatstämningen piskas redan upp inför säsongen, med kommentarer som "nästa gång ska ni få smaka!". Beklämmande.

Davas sa...

Inte nog med att Adam inte kan välja passande långkalsonger på fotbollsplan. Han kan inte heller citera på internet-blog. Dagens ungdom... Vart är världen på väg?

Johan seidefors sa...

börjar hata Adam lite grann faktiskt.

Johan seidefors sa...

alla som såg matchen VET att sus var det bättre laget. snipers hade bett oss att inte kämpa så hårt pga mello, så döm om vår förvåning när de kom med både avbytare och spring i benen. otrevligt.

Anonym sa...

Dålig klädsmak, dålig källhantering och relativ ungdom. Jag förstår förfasandet jag frambringar. Speciellt att bli kallad ungdom värmer ett trettiplushjärta.

Adam Oranje sa...

Och tydligen har jag börjat gå under jorden också, av rädsla för repressalier och näthat.