måndag 18 juni 2012

Matchrapport SUS - Makkabi 4-1 (3-0)


Mål:
1-0 Davas kanonskott
2-0 Björn (Kristoffer)
3-0 Davas KANONSKOTT (Johan)
4-1 Kristoffer (Max)

Gula:
Johan
Daniel

Dojjor:
Davas 2
Jonas 1

Vilken kväll.

Vårsäsongens sista fight ägde rum 20.00 på Stadshagen, en underbar kväll som öppnat upp sig efter en hel dags hällregn. Full trupp igen efter debaclet mot Kronis (där SUS förlorade pga 9 man till start) och ett glatt humör på ”uppvärmningen”.

- Vi kör lite tvåmål, försökte någon. Men just då blåste domaren igång så det var bara att köra. 



Det är ett rätt svagt Makkabi i år, sett till tabelläget. Men vis av erfarenhet så ska de aldrig underskattas. Därför började SUS en aning trevande för att liksom känna in stämningen. Efter ca fem minuter var det uppenbart att det var SUS kväll. Spelet flöt och chanserna skapades. Max var på hugget. Henke lät sin röst sjunga ut över Kungsholmens milda kvällshimmel. – Kämpa nu, för HELVETE! Det var fint.


Upptakten till första målet är något slags hopslag ute på högerkanten, som gör att bollen går i en hög båge in mot skottsektorn. Där kommer Davas rusande och tar ned den på bröstet. I sedvanlig panik, men helt i brist på uppvaktning eller täckande Makkabier nyper han till på volley. Bollen går aningen högt, men rakt mot Maccabis målvakt. Men som JS konstaterar på väg tillbaka mot mittcirkeln, var den på tok för hård för att målisen skulle ha en rimlig chans. Redan där och då kändes det avgjort. Makkabi hade det inte i sig att komma tillbaka just den här kvällen. 2-0 kom strax efter genom Björn. Skönt! Allt detta bäddade en situation då Davas kunde avlossa den STORA kanonen från ca 25 meter. En rackarrökare, som Arne Hegerfors hade sagt. (Han har faktiskt sagt det, i VM-krönikan 82).  Under större delen av första halvlek spelade SUS ett snyggt och effektivt kortpassningsspel som öppnade upp möjligheter framåt på löpande band. När det händer känns allting så enkelt och det är så SUS borde spela jämt.


Backlinjen var oerhört stabil. Davas strövade fritt över mittplan, som ett lejon på savannen och tog vad han ville ha. Kristoffer och Lepp rev upp kanterna och anfallet låg rätt och spelade sig elegant fram till chans efter chans.

Vad minns man mer? Davas frispark som Chrille så när knoppade in vid bortre stolpen. Hörnan som Kristoffer (eller var det Björn?) också hade en fin nickchans på.   

I halvtid drack SUS lite vatten och pratade om annat.

Andra halvlek spelades mer eller mindre av. Lite sämre spel och lite mindre engagemang. En onödig reducering och en faktiskt en liten forcering, med bland annat ett stolpskott innan SUS klappande igen matchen med ett snyggt 4-1 mål genom Kristoffer – som till slut belönades för sitt hårda jobb.

Aaron åkte på en tackling så hård att vi trodde att skelettet skulle hoppa ur kroppen... och det såg svårt ut när han linkade mot sin bil efter slutsignalen. Vila upp dig i sommar Aaron! 

Matchens prestation stod Björn för när han rundade hela Makkabi på vänsterkanten och dribblade av ca fyra backar innan han serverade Sauter helt fri framför mål. Bolluschlingen verkade dock förhäxad och rann oväntat förbi (över?) Davids fötter och fortsatte ut på kanten. Kvack!        

Målis-Jonas visade kvalitet som utespelare när han härjade runt. Chrille och David dominerade i mittlåset och spelade upp på ett varierat vis, som drev Makkabi till vansinne. Max drev på hela laget och fick fart på trötta ben i slutet av andra. Mange stängde ned sin kant och Patrik rev och slet på vänteryttern. 

I slutet av andra fick Kristoffer en otroligt fin boll av Max och friställdes från halva plan. Makkabis målvakt fick fart under fötterna och rusade rakt mot Kristoffer, som med blicken på bollen blev i det närmaste massakrerad. Domarens lite avmätta agerande och frånvarande viftande rörde upp en del känslor, men till sist kom det röda kortet trots allt upp. Vårens helt overkliga facit innebär alltså att SUS motståndare drabbats av rött kort vid två tillfällen, medan SUS inte fått ett enda. Skandal. Skandal. EN DOMARSKANDAL.  

Slut. Nu ser SUS framemot lite välförtjänt ledighet där skador ska läkas och midjemått minska. Sen skiter vi hur det går, så länge som vi KROSSAR KRONIS!!!  

9 kommentarer:

Björn sa...

Bra matchrapport! Lite till statistiken...

1-0 Davas kanonskott
2-0 Björn (Kristoffer)
3-0 Davas KANONSKOTT (Johan)
4-1 Kristoffer (Max)

Axel sa...

Gula:
Danne
JS

Björn sa...

Lite olika nivå på de gula...

Davas sa...

JS, för att du ber om det: Upptakten till första målet är något slags hopslag ute på högerkanten, som gör att bollen går i en hög båge in mot skottsektorn. Där kommer Davas strövande, och tar ned den på bröstet. I sedvanlig panik, men helt i brist på uppvaktning eller täckande Maccabier nyper han till på volley. Bollen går aningen högt, men rakt mot Maccabis målvakt. Men som JS konstaterar på väg tillbaka mot mittcirkeln, var den på tok för hård för att målisen skulle ha en rimlig chans.

(Eventuell assist på Danne, Danne Lepp, eller någon annan på högerflanken. Själv satt jag på bänken vid utvisningen på deras målis, och kan knappast ha spelat fram till det friläget.)

Davas sa...

Tycker för övrigt att JS insats var i paritet med den här matchrapporten, och borde lyftas fram; den bestod av ett lugnt fördelande av diverse allmosor från mittplan, och var mycket saklig, framförallt i sitt bemötande av domarens tvehågsna insats i samband med Kristoffers friläge. Som vanligt varvades kylan med något mer uppeldade inslag. Tänker då framförallt på tonläget vid samma kortincident.

Max sa...

Tror inte att det var jag som frispelade inför utvisningen.
Det Istanbul målet som vi gjorde är jag dock väldigt nöjd med då jag mötte hennes utkast, passade Sauter som höll i medan jag avancerade, sedan passade Sauter till Lepp som slog den perfekt i djupet till mig som med ett inlägg kunde assistera till mål. Grymt mål och det rörde sig om en räd på 80m i en korridor på 2 meter, härligt teamwork!

Kristoffer sa...

Jeg trodde det var JS som frispelade meg för utvisningen, men det var det tydeligvis ikke. Et lite mysterie at ingen tar på seg ansvaret for pasningen...

Ellers - Bra match og snygga mål fra Davas!

Johan seidefors sa...

Det var kanske jag... och kanske var det därför jag blev så arg? En förlorad assist!!!

Max sa...

Jävla autocorrect.