lördag 9 juni 2012

Matchrapport SUS-Kronoberg 1-5 (1-2)

Mål:
1-2 Tamm (JS)
 Gula: -
 Dojjor: Danne 2, Tamm 1

 Ja, det var en lite motig dag för SUS. Rekordlågt intresse att vara med, endast elva anmälda, och sen lite stopp på Essingeleden på det så var SUS nere på 9 man de första 30 minuterna. Lägg till att vi var åtminstone 3-4 st som var skadade och inte hade spelat om det inte var för att vi var tvungna. Man kan alltså lugnt påstå att de elva SUSare som slutligen representerade SUS denna dag hör till de mest hängivna. Det märktes också på plan.

Inledningsvis spelar SUS ett följsamt försvarsspel och släpper inte igenom något direkt farligt. Efter tio minuter får de dock en frispark i ofarligt läge. Tyvärr dalar den rakt i mål mellan Jonas händer och ribban, lite onödigt, jag tror Jonas håller med. Jonas skulle dock revanschera sig med råge efter några fina räddningar på frilägen i andra halvlek. När SUS blivit fulltaliga vid ställningen 0-2 (tvåan på straff)får vi till ett antal fina anfall och slutligen gör Tamm ett snyggt lobbmål efter elegant frispelning av JS.

I halvlek kändes det ändå något positivt. Vi kunde konstatera att SUS fortfarande är det klart bättre laget bara att förutsättningarna just idag var usla för SUS. Vi kan konstatera att Kronis inte blivit bättre och att deras stil är densamma. Men de har en stor och jämn trupp, det får man ge dom. Det vore märkligt om de inte går upp i år, och det verkar faktiskt som att dom vill det också.

Andra halvlek är inte särskilt kul egentligen. När jag tänker på det var det nog jag själv som mittback som var huvudproblemet i SUS eftersom jag gradvis blev allt sämre på att springa och passa bollen. Det fanns dock de som fortsatte spela bra, Danne t ex hade några nästan sanslösa moment när han tar sig loss med bollen trots hård bevakning. Tamm gör det bra på sin plats, för dagen på högerkanten. RZL gör en stark prestation som högerback och KP (välkommen tillbaka!) spelar fläckfritt på sin kant. Tyvärr slutar vi spela genom JS på mitten vilket innebär att det konstruktiva spel som förekom i första halvleken börjar lysa med sin frånvaro, dumt. Det är ingen vågad gissning att det är trötthet som gör att SUS nivå sjunker allteftersom och bortsett från några enstaka fina lägen så hotar SUS aldrig Kronis tilltagande ledning. Jonas räddade oss t om från några till så det var ju skönt att det inte blev fler. Om vi får till en full och slagkraftig trupp i augusti så ser jag ändå SUS som favoriter i den matchen.

 /A

6 kommentarer:

Måljonas sa...

Får ta på mig tre baljor idag. Trist. Men vi får se fram emot 6-1 vinsten i augusti, det kommer bli fint. Håller med om att KP gör en strålande insats idag. Nu blir det rehab.

Hulken sa...

Gick ju bar det där!

Björn sa...

Jag borde verkligen satt mitt friläge vid 0-1, lojt avslut...

Johan seidefors sa...

Jonas - du var bäst i SUS. Ingen skugga faller på dig. Bra rapport Axel - viktigt att skriva av sig efter ett sådant fiasko.

Hulken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dyslexi

Johan seidefors sa...

Alltså - det gemensamma fiaskot i form av 9 startande spelare, inte ditt personliga fiasko som jag inser att man kan läsa kommentaren som... äh. Du fattar.

Axel sa...

Ja, det var ett riktigt fiasko på många sätt. Väldigt tråkigt.