måndag 7 maj 2012

SUS - SP 1-1 (1-1) Katastrofen på Stadshagen

Låt oss bara konstatera att detta var årets första och största plump i protokollet. 1-1 var väl kanske inte orättvist, men det var total dominans första 20 och sett till antalet vidöppna målchanser/frilägen borde SUS (dvs. SUS 2012) gjort minst fyra-fem mål till. Å andra sidan kunde SP fått en straff vid ställningen 1-1, så vad fan. Kanske skulle SUS ha haft ett rött kort också, men det var i matchens slutskede så det gills inte. SP hade spelare i asfalten vid ett par tillfällen, och det känns så här i efterhand inte så bra. Måste ta det lite försiktigare där.


Många haltade runt på slutet också, vilket eventuellt är ett resultat av den totala hybris som manifesteras genom att laget dyker upp ca fem minuter innan matchstart. Uppvärmningen kanske inte behövs för att starta matchen på ett bra sätt, vilket SUS gjorde, men i förebyggande syfte? Bara en tanke. 


Varför har SUS svårt för SP? De har ett rakt spel, samma som varje år, och backlinjen är hyfsat stabil. Det räcker tydligen. En aggressiv SUS-anstormning i andra halvlek, med fler öppna chanser som följd, borde ha resulterat - men inte. 


 1-1 innebär att SUS fortfarande är obesegrade. Men inte så mycket mer än så. 


 /STJD



6 kommentarer:

SP sa...

Tack för en bra match SUS. Rätt ok tempo och SUS med kanske något fler målchanser men vi borde kanske haft straff + en utvisning på pluskontot. Men börjar inte nr 3 bli lite väl grinig och långsam på planen? Tar han ut sig själv i startelvan eller? ;)

Jonte sa...

Jag minns inte straffläget. När var det?

Johan seidefors sa...

*grina*

Johan seidefors sa...

Nån fick en boll på armen där vid något tillfälle. Kändes som straff.

Axel sa...

Fyrklövern tar ständigt ut nr 3 i startelvan just pga att han är grinig och långsam. Men vi kallar det "uppfriskande kritisk blick" och "tempostabiliserande".

Davas sa...

Tror bestämt det var jag som fick den där bollen på ‘axeln’. Och det var långt ifrån straff, om ni frågar mig. Ofrivilligt var det till att börja med. Därtill hade bollen gått långt utanför. Sedan tog den ju på just ‘axeln,’ och inget annat – som dessutom borde varit smått skymd för domaren. Nej, det hade nog krävts mycket mutor för att SP skulle fått igenom en så billig straff.