söndag 27 maj 2012

Matchrapport SUS IF - Stockholmsatleterna 2-0 (1-0)

Mål:
1-0 Kristoffer (Björn)
2-0 Björn (Davas)

Gula:
?

Guld-dojjan:
Chrille 2
Johan 1


Det var årets varmaste dag på Hagen, betydligt över 22 som prognosen sagt. Återbud från Tamm som blivit farsa :) och Skogö som blivit sjuk :( oroade Fyrklövern en smula men det skulle visa sig helt obefogat. SUS tog initiativet omedelbart efter avspark. Det var tydligt att SUS-spelarna ville något i den här matchen. JS och Davas dominerade mitten som i forntida dagar. Ordförande som var på plats vid sidlinjen såg spelmässiga likheter mellan JS och Prawitz och det lär ska vara väldigt smickrande (för båda, reds. anm.). Tippeligan hade en hurtigrutt fast i expressfart utmed vänsterkorridoren och när han brunkade in 1-0 ca 10 minuter in i första halvlek var det helt logiskt. Daniel och Björn var pigga på topp, och oroade ständigt motståndarnas defensiv med sin kvickhet och bländande teknik. Daniel borde noterats för en mål-assist när han från vänsterkanten friställer Pata som dock mirakulöst missar (eller det var nog målvakten som mirakulöst räddade?) Pata gjorde det annars bra med hög press och fint passningspel. Björn lobbar behärskat in 2-0 efter nickframspelning av Davas i mitten på andra och redan då kändes matchen vunnen. För SUS backlinje var idag urstark både på pappret och på plan. Chrille nickade konstant bort allt som figurerade i luftrummet, DD gjorde lysande löpningar och brytningar, Jojje och Max och Aaron stängde till sina kanter på ett väldigt kraftfullt och betryggande sätt. Sauter, Schömer och RZL slet och sprang utmed ytterkanterna på föredömligt sätt. Och Jonte i målet höll nollan för endast femte gången i sin säkert 14-åriga SUS-karriär.

Ja, det var väl genomfört utan att det var någon riktig spetts på det hela, SUS kan bättre men det behövdes inte idag. Ett kvitto på att SUS '12 är väldigt bra. Otäckt bra. Stockholmsatleterna kändes något blekare än förväntat faktiskt. De saknade kanske nån av sina bästa. Men de hade ett snyggt helvitt bortaställ, och de var trevliga att möta, inte så mycket snack och fult spel som SUS annars är vana vid.

Aktuell tabell från StFF:


 Lämna gärna kommentarer och berika på så sätt rapporten.

/A


10 kommentarer:

dale sa...

hurra för SUS!
solklar coachseger, inte sant?

Axel sa...

Det är inte min sak att säga, det får andra bedöma.

Johan seidefors sa...

bra. bra!

Henrik #8 sa...

Mycket trevlig läsning. Grattis!

SirMoose sa...

Härligt!

Dock lite oroväckande att vi är så stabila. Hur ska vi undvika uppflyttning med det här spelet?!

Björn sa...

Bra SUS!

Björn sa...

Bra matcrappor!t

Anonym sa...

Bra spel idag, tycket det såg riktigt stabilt ut i alla led. Och bra att du inte nämnde mitt missade friläge på slutet ...er, oops...

Gillar f ö mina nya skor (samma som Henkes med sändare i denna gång) 3km på 3 byten. Fram med statsen på samtliga nu

RZL

Johan seidefors sa...

RZL: skicka stats så publicerar vi allt. STJD vill kunna följa din utveckling under året.

Björn sa...

det där krysset mot SP känns ju mer och mer lojt.