måndag 23 april 2012

Tennissiffror när SUS segrade i premiären! Matchrapport SUS - Spotlight Akademiska 6-2 (4-1)



Med sedvanlig högfärdighet ställde SUS IF in skorna och besegrade komfortabelt laget med det märkliga namnet – Akademiska Spotlight – med 6-2. 

SUS representationslag mönstrade i premiären en mycket bra uppställning, en kombination av tyngd och snabbhet (!) som från matchens första minuter tog kommando och styrde spelet.

Att siffrorna stannade vid 6-2 beror mest på att målramen i Sverige är ca 7 cm. mindre än i Norge. Ett av årets mest intressanta nyförvärv, Kristoffer, höll sig framme och hade minst tre ordentliga träffar i virket. Där har vi en framtida skyttekung (när Danne slutar).


EDIT: Här följer nu den reviderade sus-sourcade matchrapporten:

Faktum är att SUS var ovanligt på tårna inledningsvis och dessutom reducerades SUS-kvarten till ca fem minuter slutet av första halvlek. Det var som många trodde på bloggen (två pers, möjligen bägge Axel själv) Axel som blev årets första målskytt, när han påpassligt bröt ett uppspel från målvakten – avancerade och stänkte in 1-0. Härligt! Några minuter senare fick Spotlight, mitt i SUS-dominansen, en orättvis frispark i bra läge och lyckades, trots Jontes superäddning via ribban, nicka in en reducering. 2-1 till SUS kom på straff - en synnerligen rättvis sådan. Davas kändes självklar när han hårt satte bollen otagbart för målvakten. Nu var SUS på gång igen. 3-1 kom till på ett efterlängtat långskott. Undertecknad fick bollen av Dan Lepp, och lyckades placera in den. Avgörande 4-1 är Schömers verk, assisterad av den nya superstjänan Johan Tamm (inte Thamm eller Nya Johan). Spotlight tog över spelet sista 5 och lyckades skapa visst tryck mot SUS, men egentligen utan farligheter.

I halvtid var snacket positivt, men ändå engagerat. SUS ville mer. Det hade snackats på bloggen om att SUS kunde vinna med allt från 3 till 8 mål, och varför nöja sig med 4-1 resonerades det.

Kom Spotlights andra reducering direkt? Det känns så. Vi kommer inte ihåg hur det gick till – men det fungerade som tändvätska. Vi minns hur någon (Hallberg?) vrålade något om att ”vi ska vinna den här halvleken också”! Och så blev det.

EDIT (via RZL): 5-2 var Björn som top-spinnade in via stolpen efter klapp klapp passningar från mittfält till norske Kristoffer som passade fram. 6-2 minns vi för att det återigen var undertecknad, som genom att skruva in en frispark två gånger (tankenöt!), hamnade i målprotokollet.

Sammanfattningsvis så var hela laget bra! Otroligt fint spel stundtals och bra offensiv. SUS nyförvärv innebär ett omedelbart lyft i form av kraft och ork. Stort tack till Kristoffer, Henrik och Tamm. Ännu större tack till SUS backlinje, som med stabilt mittbacksspel och offensiva yttrar verkligen adderar till SUS frejdiga anfallsspel. Mittfältet är nästan FÖR starkt nu. Usch. Anfallet, där Danne nu äntligen får lite support igen (Håkan, we still miss you!), ser ut att bli seriens bästa!  

Bilder kommer att adderas, men hittas redan nu på SUS Instagram-feed (STJD). Ladda ned och följ.  


Målen: 
1-0 Axel 
2-1 Davas (straff)
3-1 JS (ass Dan Lepp)
4-1 Schömer (ass Tamm)
5-2 Björn (ass Kristoffer)
6-2 JS 


HJÄLP TILL MED DETALJER - KOMMENTERA NEDAN! 

Gulddojjan:

2. st. Kung JS, på allmän begäran. Kristoffer. Snart lossnar det!
1. st. Axel. Visar vägen som Viggo Mårtensen! Lagledare och produktionsansvarig för livesändningen.     

På onsdag smäller det igen! Forza SUS.

11 kommentarer:

Anonym sa...

5-2 var Björn som top-spinnade in via stolpen efter klapp klapp passningar från mittfält till norske Kristoffer som passade fram


RZL

Davas sa...

Straffen betydde nog 2-1 om jag inte missminner mig. Schömer slog sedan in 4:an. Eller har jag fel? Anser även att JS ska ha någon doja för sin insats. Kanske en för varje pyts?

#17 sa...

Deras frispark var fram till 1-1, straffen till 2-1, Shömers mål var vårt fjärde, nya Johan (i framtiden benämnd "Thamm"?) assisterade. Så minns i alla fall jag det.

För övrigt kändes detta nya SUS lite grand som det gamla SUS, det som var innan förra säsongen - på den tiden vi var bra...

Henrik sa...

Jag tycker att Jonte ska ha minst en doja för magnifika 90 minuter med minst en chokladkaka i målvaktshandskarna #plopp #winningrituals

Axel sa...

Ja det var ett originellt grep att ha en Plopp i målvaktshandsken.

Vi kom ju fram till att "Nya Johan" får kallas Tamm hädanefter, utan h alltså om jag förstått saken rätt, men det påverkar kansek inte uttalet nämnvärt. Tycker förövrigt att Tamm gjorde en väldigt fin insats på topp, han löper mkt, gör sig spelbar, väldigt bra på att ta emot bollen under press, fin teknik. Nästan gulddojje-läge där också.

dale sa...

Herr Seidefors, du är alldeles för blygsam.
Du var fantastisk i 90 minuter och MÅSTE belönas med minst två gulddojjor. Två klassmål, rivåslit på mitten, löpningar och ett tjog passningar av högsta klass.
Bäst på plan helt enkelt.

Väldigt skönt att ge SpAk ett rejält kok stryk. Humorlösa och efterslängande lag med apelsinfärgade tröjor måste hållas kort.

Daniel sa...

Mäktig rapport. Äntligen kan man slappna av då de flesta av ens frågor kring matchen är besvarade. Underbar vinst.

SUS, SUS, SUS!!! (turkiskt uttal)

Tamm sa...

Håller med föregående talare om att herr skribent var väl blygsam vid betygsättningen.

Lämnar, på inrådan av tränarstaben, "nya johan" bakom mig och kliver nu fullt in i rollen som "Tamm".

Väldigt bra match av samtliga, och en väldigt skön seger!

Jonte sa...

"Jag kommer att sätta den på exakt samma ställe"

Bara det är värt en dojja och så en till för att han gjorde det.

Max sa...

Placerade in ett skottet var också blygsamt. Han dundrade in det första.

Gillar även hur kapten stod upp för mig när jag fick gult och hur han röt på domaren i första och undvek gult genom att visa kaptensbindeln.

Det gula kortet i andra var bara lök på laxen innan gräddet på moset i form av ett frisparksmål avslutade kaptenens mästerliga match.

2 dojjor till kaptenen är givet.

Björn sa...

grymt mycket träningsvärk idag...